2011. február 17., csütörtök

Összeomlott a Való Világ sztárja - Nem is lehetett kérdés a jó nézettség

portfolio.hu l 2011.02.17.
Az RTL Klub magabiztosan nyerte a múlt hetet is a kereskedelmi csatornák nézőkért folytatott csatájában. Heti átlagban a főműsoridőben 16,5 százalékponttal kapott ki a TV2, a csatát pedig egyértelműen a Való Világ döntötte le. A múlt hét fontos volt a Villa életében, hiszen a ház két királya, Olivér és Béci csapott össze, a szombati kiugró nézettségű párbaj után többen is összeomlottak, például Szandika és Anikó. A TV2 nem nagyon tudott a harcba beleszólni, annál is inkább, mert nem akadt olyan program, ami meg tudta volna előzni az idősávokban az RTL Klubos műsorokat. A TV2 számára további negatívum, hogy a filmek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. 

A Való Világ mindent vitt

Az RTL Klub szempontjából kiválóan kezdődött a 6. hét, hiszen a hirdetői közönségarányok között 14,2 százalékpont volt a különbség a piacvezető kereskedelmi csatorna javára. A Való Világ nagyon erősen nyitott, 40,4 százalékával szemben az Ezek megőrültek 18 százalékot tudott elérni. Az Aktív sem tudott sokat tenni, 19,3 százalékos hirdetői közönségaránya eltörpült a Fókusz 32,7 százaléka mellett. Az NCIS - Tengerészeti helyszínelők 20,2 százalékkal vetette magát észre, míg a rivális Dr. Csont 34,9 százalékkal vitte el az idősávot. A fordítás a Gyilkos számoknak sem sikerült, a TV2-es program 19,5 százalékot hozott, míg a párhuzamosan futó A rejtély 23,6 százalékot. 

Összeomlott a Való Világ sztárja - Nem is lehetett kérdés a jó nézettség
Kedden 17,4 százalékpontra emelkedett a differencia a két kereskedelmi csatorna között, a nyertes (RTL Klub) pedig most sem volt kérdéses. Az alaphangot újfent a Való Világ adta meg, 42,8 százalékos hirdetői közönségaránya messze megelőzte az Ezek megőrültek 18,8 százalékát. A Fókusz folytatta a jó sorozatot, 34,7 százalékával szemben az Aktív mindössze 18,9 százalékra volt képes. A Barátok közt nyugodtan teljesítette a célt, 37 százalékával alaposan ráígért a Jóban rosszban 20,5 százlakos hirdetői közönségarányára. A TV2 egy filmmel készült az estére, azonban ez nagyon rossz húzásnak bizonyult. A Megérzés című film csak 13,4 százalékos közönségarányt ért el, miközben a rivális sorozatok a Castle 32,5 százalékot, a Döglött akták pedig 26,6 százalékot.

A szerdai napon 16,8 százalékponttal kapott ki a TV2, az estét nagyban befolyásolta a napon kétszer is jelentkező Való Világ. A reality show 37,6 százalékkal nyitott, a rivális Ezek megőrültek viszont nem tudott ebből profitálni, hiszen a TV2-es program csak 17,6 százalékos közönségarányt ért el. Az Aktív egy ideig egy időben futott a Való Világgal, bár ez nem jelentett nagy előnyt, hiszen a TV2-es műsor 19,8 százalékon megrekedt. A Barátok közt 36 százalékos hirdetői közönségarányával legyőzhetetlennek bizonyult, a Jóban rosszban az átlagos teljesítményét hozva 20,6 százalékos közönségaránnyal ment el pihenőjére. Este az RTL Klubon a Való Világ-Kihívás volt terítéken, a program 38,4 százalékig vitte, ami nagyon szép eredmény volt, annál is inkább, mert a rivális TV2-es program, a Doktor House 15,9 százalékkal vonult el pihenőjére.

Összeomlott a Való Világ sztárja - Nem is lehetett kérdés a jó nézettség
Csütörtökön némileg emelkedett a differencia a két csatorna között, az RTL Klub ezen a napon 17,1 százalékponttal tudott ellépni a TV2-től. A Való Világ a szokott módon nagy előnyre tett szert, 41,8 százalékával szemben az Ezek megőrültek 18 százalékot szerzett. A Fókusz 33,4 százalékkal folytatta a jó sorozatot az RTL Klubnál, nem volt ennyire sikeres a TV2, hiszen az Aktív 19,7 százalékos hirdetői közönségaránnyal végzett. A Barátok közt most is a legjobb formáját hozta, 36,5 százalékával szemben a Jóban rosszban 20 százalékot hozott. A TV2 az estére egy filmmel készült, a Mini beindul viszont csak 15,9 százalékos közönségaránnyal tudott zárni. A rivális csatorna az Esti Showder miatt parádézott, a műsor 33,4 százalékkal köszönt el a nézőktől.

A pénteki napra némileg enyhült a nyomás a TV2-n, a csatorna ezen a napon csak 14,1 százalékponttal volt lemaradva az RTL Klub mögött. A Való Világ hozta a kötelezőt, 40,9 százalékos közönségaránnyal bőven vitték az idősávot az RTL Klubosok, hiszen a TV2-es Ezek megőrültek 17,5 százalékkal búcsúzott el. A Fókusz 32,5 százalékkal vetette magát észre, míg a párhuzamosan futó Aktív 15,9 százalékkal búcsúzott a képernyőtől. A Barátok közt 33,3 százalékos közönségaránnyal ment el a megérdemelt pihenőjére. A rivális Jóban rosszban a nap legjobb teljesítményével 18,6 százalékot tudott hozni. Késő este sorozatok csaptak egymásnak, a versengésből pedig megint az RTL Klub került ki győztesen. A CSI 28,3 százalékot, míg a Gyilkos elmék 29,5 százalékot ért el, eközben a rivális sorozatok, a Hawaii Five-O 17,9 százalékot, a Zsaruvér 18,3 százalékot.
Összeomlott a Való Világ sztárja - Nem is lehetett kérdés a jó nézettség
Szombaton jött a megsemmisítő vereség a TV2 számára, hiszen a differencia a két kereskedelmi csatorna között 24,7 százalékpontra emelkedett. Már az este elején lehetett sejteni az RTL Klub készül valamire, mivel a Fókusz plusz 37,1 százalékos hirdetői közönségaránnyal nyitott, míg a rivális Magellán 19,4 százalékkal. Az RTL Klub minden idők legnagyobb párbajának kiáltotta ki a szombati viadalt Olivér és Béci között, a beharangozás pedig a nézőket is meggyőzte, a Való Világ Párbaj ugyanis 45,1 százalékos hirdetői közönségarányt hozott. A TV2 a Gagyi Mami 2. részével próbálkozott, viszont a film csak 16,1 százalékot tudott szállítani a "megbízójának". A TV" második körös filmje sem hozott sokat a konyhára, hiszen a Menekülés Los Angelesből 14,8 százalékra volt jó, míg az RTL Klub üdvöskéje a Bad Boys 2. része 32,5 százalékkal búcsúzott a képernyőtől.

A vasárnapi napon láthattuk a legkisebb különbséget, a TV2 azonban még ezen a napon is 11,6 százalékponttal maradt el az RTL Klubtól. A Való Világ vasárnap is képernyőre került a szokásoknak megfelelően, a program pedig nem okozott kudarcot, hiszen 43,1 százalékkal indított, míg a párhuzamosan futó Napló 20,4 százalékkal. A filmek csatáját is az RTL Klub nyerte, a Csak barátok című film 29,5 százalékos hirdetői közönségaránnyal búcsúzott, míg a Szuper Exnőm 22 százalékkal. Az RTL Klub részéről a Heti Hetes is jó formában volt, 24,8 százalékot tudott elérni a program, míg a rivális Frizbi Hajdú Péterrel 18,4 százalékkal köszönt el.
Összeomlott a Való Világ sztárja - Nem is lehetett kérdés a jó nézettség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!