2011. február 17., csütörtök

Dohos hiteldüh nyugdíjlevonással

Portfolio Blogger - Szívatós l 2011.02.15.
Bár már csak évek választották el őket a nyugdíjtól, nem ültek ölbe tett kézzel, hanem saját vállalkozás elindítását tervezték. Az üzletet saját erőből nem tudták volna megvalósítani, ezért hitelt vettek fel az OTP-től. Aztán jött a csőtörés…

„Három évvel ezelőtt, 55 éves fejjel vettünk fel jelzáloghitelt az OTP-től, a hitel célja a vállalkozásunk beindítása, fejlesztése volt. Két év alatt több mint kétmillió forintot törlesztettünk, a balatonszéplaki házunkon ekkor még 26 millió forintos tartozás volt (több mint amennyit felvettünk).
Egy későn észlelt, valójában heteken át tartó csőtörés következtében a házunk és az ingóságaink teljesen tönkreáztak. Fél év huzavona után a Groupama biztosító kifizetett 3 millió forintot a javítást végző vállalkozónak, miközben a kár 6 millióra rúgott.
A hitelszerződés értelmében a káresemény kedvezményezettje a bank volt, ők pedig nem akarták a kártérítés összegét kifizetni, hanem előtörlesztésként akarták levonni.
Arra a kérdésemre, hogy mi lesz a házzal és a tartozással, mindenki vonogatta a vállát, már ameddig eljutottam, az ügyintézőkig.
Végül nem nekem, hanem vállalkozónak engedték kifizetni a fele pénzt, fél évig állt minden a vízben, párában, bűzben, szaladgáltak az egerek. A ház nem is tudott rendesen és időben elkészülni, így már annyit sem ér.
Még egy adalék a bankról: a hónap 4. napján esedékes törlesztőrészletem 10 napos csúszása miatt három alkalommal is teljes egészében levonták édesanyám nyugdíját, annak ellenére, hogy a törvény szerint a nyugdíjat csak 30%-ban lehet lefoglalni. Telefonon azt mondták, hogy igazam van, de a pénzt nem adják vissza. Ez a mi bankunk.”
Pénzcentrum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!