2011. március 11., péntek

Vágó István megtévesztő hiteleket ajánlott: 6 havi nyugdíjára bírságolták a Credithill-t

Pénzcentrum l 2011.03.11.
A nyomtatott sajtóban hónapokon át tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Credithill Hitelközvetítő és Tanácsadó Kft., ezért a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 1 000 000 Ft (egymillió forint) bírság megfizetésére kötelezte a céget.
(A cikk végén megnézheted a Tv reklámot)
A Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárást a Credithill Hitelközvetítő és Tanácsadó Kft. ellen.

A Versenytanács határozatot hozott az ügyben (Vj/033-026/2010.), melyben megállapítja, hogy a Credithill a nyomtatott sajtóban - többek között nagy példányszámú bulvárlapokban - 2009. július 20. és 2010. szeptember 3. között megjelent egyes reklámjaival fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A társaságot ezért 1 000 000 Ft (egymillió forint) bírság megfizetésére kötelezték, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül kötelesek megfizetni.

Így hangzott a hirdetés
"Credithill!

Szabadfelhasználás, hitelkiváltás, lakásvásárlás, felújítás, adósságrendezés, személyi kölcsön, autóhitelek vásárlásra, szabadfelhasználásra a legkedvezőbb feltételekkel!


Vágó István ajánlásával!


Gyors hitelek rövid idő alatt 1-5 millió forintig.


Például: FLK-val kombinált hitel
Összeg - 10 évre - 15 évre
1 000 000 Ft - 10 364 Ft - 8 363 Ft
3 000 000 Ft - 29 091 Ft - 25 091 Ft
5 000 000 Ft - 49 819 Ft - 41 891 Ft
THM - 10,56% - 10,33%


A banki megszorítások ellenére megtaláljuk Önnek a legkedvezőbb hitelt.


Egy jó hitellel milliókat spórolhat! A hitel költségeit megelőlegezzük!


PASSZÍV BÁR MEGOLDHATÓ!"

A vizsgálat során kiderült, hogy a Credithill elhallgatta, hogy euró alapú hitelekről van szó, nem közölte, hogy halasztott tőketörlesztésű konstrukciót kínál, nem derült ki a reklámokból, hogy a törlesztőrészletek nem fixek, hanem 3-12 havonta módosulhatnak, garantált törlesztőrészte csak az első kamatperiódusban van!


Vágó nem hibázott, a Credithill igen:


A Credithill részben elismerte a jogsértést és adminisztrációs hibára hivatkozott.

3 megjegyzés:

  1. Teljesen félrevezetők a reklámjai, majd, aki bedől nekik, azoktól egy csomó pénzt is legombolnak. Mit gondoltok, miből finanszírozzák a Vágót? Akik ingyen dolgoznak legalább ilyen jól (sőt!!!) azoknak ilyesmire nem telik.
    Persze a Vágó is megnézhetné, mihez adja a nevét.

    VálaszTörlés
  2. A mai világban a szeretetszolgálatokon kívül senki sem dolgozik ingyen. ( talán még ők sem)

    VálaszTörlés
  3. Ez igaz, de van egy nagy különbség. Van amelyik hitelközvetítő kér pénzt az ügyfelektől, van amelyik nem. A banktól persze mind a kettő kap jutalékot, és ennek mértékéhez semmi köze, hogy az adott közvetítő az ügyféltől egyébként kér-e vagy sem.
    Azt is érdemes tisztába tenni, hogy a bankok minden termékük "árába" alapból beleépítik az üzletkötők jutalékát. Vagyis senki nem jár jobban, ha pl. közvetlenül a bankfiókban vesz fel hitel, nem kapja olcsóbban, viszont egy csomó információhoz nem jut hozzá, aminek birtokában kedvezőbb hitelhez juthatna. Nem beszélve az ügyintézésről gyorsaságáról, átláthatóságáról.
    Mindenképpen érdemes tanácsadóhoz fordulni, de ellenőrizzük le, hogy megfelelő tudással, ismerettel, banki kapcsolatokkal rendelkezik-e. Kérjünk ajánlatot írásban, az sok mindent elárul, kérdezzünk sokat, minden apróságot, ami eszünkbe jut.
    Érdemes tájékozódni az idevonatkozó törvényi szabályozásokról is, elolvasni a PSZÁF tájékoztató anyagait.

    VálaszTörlés

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!