2011. február 17., csütörtök

Munkahelyteremtő pályázatot írt ki a kormány (határidő 03.31.)

Frissítve: 2011.02.18.
Info Rádió l 2011.02.16.
Ötmilliárd forint keretösszeggel munkahelyteremtő pályázatot írt ki a kormány; a támogatásra mikro-, kis- és közepes vállalkozások pályázhatnak március 31-ig.
A hivatalos pályázati kiírás elérhetősége a cikk alatt
Hallgasd meg! >>>

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a pályázat forrását a Munkaerő-piaci Alapból biztosítják, a céljai ugyanakkor illeszkednek az Új Széchenyi Terv prioritásaihoz, vagyis a munkahelyteremtéshez és a magyar vállalkozások helyzetbe hozásához. Hozzátette: a várakozások szerint a most kiírt pályázattal 2700-3000 új munkahely jöhet létre, ezenkívül további 5-6 ezer munkahely megőrzése válik lehetővé.

Napi Gazdaság l 2011.02.18.
A korábbi évekkel ellentétben az idén az új munkahelyek létrehozását támogató pályázaton csak a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor vállalkozásai indulhatnak, pályázni pedig már a minimum két főt foglalkoztató vállalkozások is tudnak. A munkaerő-piaci alapból finanszírozott pályázat keretét a tavalyi kétmilliárdról ötmilliárd forintra emelték - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

A március 31-ig pályázható támogatás új eszköz, épület, épületrész, gépsor beszerzésére fordítható. A meglévő állományt új munkahellyel bővítő vállalkozások állásonként legfeljebb 2,2 millió forintot nyerhetnek el - ehhez azonban több feltételnek kell teljesülnie, például álláskeresőt vesz fel és az ország leghátrányosabb településein fejleszt a cég és a meglévő dolgozóira legalább kétéves foglalkoztatási kötelezettséget vállal.


Az önkormányzati reform során hamarosan változik a hátrányos és a leghátrányosabb helyzetű települések köre, ezért erre tekintettel írtuk ki a pályázatot - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére az államtitkár. Vagyis ha időközben változnának a besorolások, annak megfelelően lehet majd benyújtani a pályázatokat.


A pályázati kiírás >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!