2011. február 2., szerda

Segítség a lakásfelújítóknak: mire jók a most nyíló EnergiaPontok?

ingatlan.com l 2011.01.28.
Csütörtökön megnyílt az ország első EnergiaPontja, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos kialakításához. A soproni iroda az épületenergetika területén dolgozó hazai és nemzetközi cégek összefogásával jött létre.

A soproni EnergiaPont


Az EnergiaPont célja az, hogy látogatói interaktív módon szerezhessenek információt a modern, hatékony épületfelújítási technológiákról, a legkorszerűbb fűtési rendszerekről, valamint a megújuló energiák felhasználásnak lehetőségeiről, eszközeiről, azok előnyeiről és hátrányairól. A helyszínen megtekinthetők az egyes berendezések, és megismerhető a működésük is.

Az iroda szakemberei a látogatók kérésére felmérik az adott házak energiaveszteségét, majd javaslatot tesznek ezek megszüntetésére, egyúttal pedig megadják a várható költséget és a nyerhető megtakarítást is.
Az iroda segítséget nyújt a rövidesen kiírásra kerülő Új Széchenyi Terv lakossági és intézményi energiamegtakarítást célzó beruházásokat támogató pályázatok elkészítésében is: az e pályázatokhoz szükséges energia-audit, valamint a pályázati anyagok összeállítása ugyancsak hozzátartozik az EnergiaPontok szolgáltatásához.
Ilyen jellegű iroda pár hónapon belül nem csak Sopronban lesz elérhető, hanem mint az ingatlanmagazin.com megtudta, hamarosan újabb létesítménye is nyílnak: pár hónapon belül már Budapesten és a megyeszékhelyeken is várják az érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!