2011. február 27., vasárnap

Ismeretlen való világ, egy fél generáció a mamahotelben öregszik meg + szavazás - K&H tudásverseny: íme a jövő vállalkozásai


Pénzcentrum l 2011.02.26.
A 25-35 éves budapesti fiatalok mintegy fele nem tudja, nem képes magát eltartani, és bár pszichológiailag, morálisan, jogilag felnőttek, biztos egzisztencia, állás, saját otthon híján negyedük nagyon bizonytalannak is érzi magát. A szülők segítenek ameddig tudnak, de nagy kérdés, hogy meddig.

Egyre jobban kitolódik a kamaszkor, a szülőktől való leválás egyre később következik be - ismertette egy friss ifjúságkutatás eredményeit a közrádió.


A 25-35 éves budapesti fiatalok mintegy fele nem tudja, nem képes magát eltartani, és bár pszichológiailag, morálisan, jogilag felnőttek, biztos egzisztencia, állás, saját otthon híján negyedük nagyon bizonytalannak is érzi magát. Gyakori gond azt is, hogy fiatalok nem ismerik a "való világot", nem tudnak bánni a pénzzel, nincsenek tisztában az árakkal, és ügyetlenül mozognak a legalapvetőbb gyakorlati dolgokban is.



web polls

Sokan ugyanakkor tudatosan készülnek is a felnőtt létre, és várják a bebocsáttatást, de az idősebb generáció nehezen nyit ajtót. Ezzel is magyarázható, hogy egyre inkább elnyúlik a felsőfokú tanulmányok ideje, egyre többen "gyűjtik" a diplomákat, keresik az utakat. A szülők, ahol tudnak, megpróbálnak segíteni, de az önálló életkezdés nagyon drága, kevés fiatalnak adatik meg, hogy saját otthona lehessen. Így aztán marad a zsebpénz, a kosztoltatás, esetleg az albérletidíj-támogatás, de van, hogy a szülők és fiatal pár összeköltözése a végső megoldás.


K&H tudásverseny: íme a jövő vállalkozásai

Sikeresen zárult a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első fordulója, melyre 150 pályázat érkezett az ország minden területéről. 89 általános iskola nevezett a versenybe, és több mint 600 tanuló tette próbára tudását és kreativitását a pénzügyekhez kötődő feladatok megoldásával. 

"A Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójában a 3-5 fős csapatoknak többek között meg kellett tervezniük az iskola pénzét, matematikai feladatot kellett megoldaniuk, elmagyarázniuk, miért fontos a biztosítás, és nem utolsó sorban ki kellett találniuk egy képzeletbeli vállalkozást és elkészíteni annak üzleti tervét. A gyerekek legtöbbje pékáru boltot, ruha üzletet, nyelviskolát vagy állatkozmetikát nyitna, de van olyan csapat, aki a botsáska tenyésztésben látja a jövőt" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A második forduló márciusban indul 50 csapat részvételével, ahol a regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - mérhetik össze tudásukat a legjobb csapatok, a budapesti döntőre pedig májusban kerül sor. A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

A verseny részletei, valamint a továbbjutók névsora a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon található. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!