2011. február 21., hétfő

Megtudtuk, mivel elégedettek és mivel nem a munkavállalók

Info Rádió l 2011.02.21.
Nem tervez munkahelyváltást a munkavállalók kétharmada, de ennek főleg az az oka, hogy kevés lehetőséget látnak, illetve tartanak az életük megváltozásától - derült ki a Kutatócentrum felméréséből. A cég üzletágvezetője azt mondta: a legtöbb kritika a béreket, és a szakmai fejlődési lehetőségek hiányát érte.

Hallgasd meg! >>>


Kettős kép látszik a Kutatócentrum felmérésből: habár a munkavállalók kétharmada mondta azt, hogy nem tervez váltást két éven belül, ennek fő oka sokszor a kényelmesség, illetve a félelem a lehetőségek hiányától - mondta el az InfoRádióban a Kutatócentrum üzletágvezetője. 

Szintén kétharmada a válaszadóknak azt nyilatkozta, hogy igazából nincsenek olyan valós lehetőségeik, amelyek miatt fontolóra vehetnék a váltást, több mint fele a megkérdezetteknek pedig úgy érzi, hogy túlságosan felkavarná az életüket a változás - fűzte hozzá Barcza Enikő.

Azért jó oldala is akadt a válaszoknak - jegyezte meg az üzletágvezető. Ismét csak a megkérdezettek fele mondta azt, hogy másnak is ajánlaná a saját munkahelyét, negyven százalékuk kifejezetten büszke a cégére, és harminchét százalék körül volt azok aránya, akik azonosulni tudnak a vállalatuk hitvallásával.

Legtöbb kritika a béreket és a szakmai fejlődési lehetőségeket érte - folytatta Barcza Enikő. E területekről viszonylag kevesen nyilatkoztak boldogan és elégedetten. 

Közvetlen feletteseikkel jellemzően meg vannak elégedve a megkérdezett munkavállalók, a felsőbb vezetők miatt azonban már akadnak kétségeik. A válaszadók körülbelül egyharmada érezte csupán úgy: a főnökök betartják a dolgozóknak tett ígéreteiket, és törődnek azzal, hogy a beosztottjaik jól érezzék magukat.

Az is látszik a fölmérés eredményéből, hogy a nők kevésbé elégedettek a férfiaknál, de nagy különbségek e tekintetben nincsenek a két nem érzései között - tette hozzá a szakértő. 

A bérek megítélésének kérdésére válaszolva a kutatás szerint a megkérdezettek egyharmada gondolja úgy, hogy a fizetése összhangban áll a tudásával és a tapasztalatával. Egyötödük nyilatkozta csupán azt, hogy a cége a bérezésben is elismeri dolgozója teljesítményét. 

Még egy lényeges eredménye a felmérésnek, hogy kiderült: sokan hiányolják a szakmai fejlődési lehetőségeket - hívta föl a figyelmet Barcza Enikő, aki szerint ez a munkahelyi vezetőknek fontos jelzés lehet, arra, hogy mivel lehet az adott céghez csábítani, illetve megtartani a munkavállalókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!