2011. február 7., hétfő

Ki kell szűrni az adóelkerülés miatt alapított vallási közösségeket - lapszemle

InfoRádió l 2011.02.07.
Nem épülnek meg a Szépművészeti Múzeum új helyiségei a Hősök tere alatt. Ki kell szűrni az adóelkerülés miatt alapított vallási közösségeket. Hiányolják a női vezetőket - lapszemle.
Hallgasd meg
Gazdasági lapszemle>>>Lapszemle - 2>>>

Csak az biztos, hogy nem épülnek meg a Szépművészeti Múzeum új helyiségei a Hősök tere alatt - írja a Népszabadság. Az eredeti elképzelések szerint ma már használnunk kéne a Szépművészeti Múzeum föld alatti, kibővített tereit, ám a munka elkezdése mostanáig csúszott. Ennek a halogatásnak immár vége: a lap információi szerint, amelyeket a hétvégén a nemzeti erőforrás tárca is megerősített, a napokban a kormány lefújta az építkezést. A kabinet most "föld fölötti" bővítést tervez, ennek részleteiről azonban semmit sem lehet tudni.

Ki kell szűrni az adóelkerülés miatt alapított vallási közösségeket - olvashatjuk a Magyar Nemzetben. Készül a magyarországi egyházak leltára. Máté-Tóth András valláskutató adatai szerint jelenleg 307 vallási közösség van bejegyezve, amelyek közül 143 rendelkezik telefonszámmal, 125 volt telefonon elérhető, 126-nak van honlapja, és 6 olyan akad, amelyik nem vallja magát vallási közösségnek. Bár a vallásszabadság egyetemes emberi jog, amelyet nem szabad korlátozni, ez azonban nem egyenlő azzal, hogy az egyes vallási közösségek milyen kedvezményeket kapnak - mondta lapnak Máté-Tóth András.

Az adóhatóság a tavalyi kiemelt ellenőrzési feladatai között lévő őrző-védő cégeknél 6,6 milliárd forint be nem fizetett adót talált - írja a Napi gazdaság. Ez cégenként mintegy negyven milliós átlagnak felel meg.

Hiányolják a női vezetőket - írja a Világgazdaság. Havi 30-40 ezer forintos fizetéskülönbség igazán elhanyagolható - volt olyan magyar cég, amely ezzel védekezett, amikor az Egyenlő Bánásmód Hatóság felelősségre vonta női vezetőik alacsonyabb bérezése miatt. Miközben Magyarországon a szükséges aláírások alig harmada gyűlt össze, így nem lesz népszavazás a parlamenti női kvótáról, az EU már nemcsak a politikában, hanem a gazdasági életben is szabályozná a hölgyek részvételét. 

A társadalombiztosítási rendszerbe visszalépő pénztártagokat jelenleg egy dolog foglalkoztatja, hogy vajon mekkora lehet az a többlethozam, amit hamarosan akár készpénzben is felvehetnek pénztáruktól. A portfolio.hu Matits Ágnes nyugdíjszakértő számításai segítségével mutatja be, milyen összegekre számíthatnak a pénztártagok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!