2011. március 30., szerda

Hasít a forint: 206 alatt a svájci frank

Világgazdaság Online l 2011.03.30.
A hazai deviza első sorban a svájci frankkal szemben teljesít remekül ma reggel, de az euró viszonylatában is javult a helyzet.


Egy euróért jelenleg 267,42 forinTot adnak, ami enyhe javulás a tegnapi, 267,96 forintos záróárhoz képest. A mai átlagos árfolyam 267,84 forint, vagyis egyelőre nem láthatóak jelentős kilengések.
A jó teljesítmény elsősorban annak fényében érdekes, hogy a világpiaci folyamatok jelenleg az eurót támogatják. Jean Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke célzást tett arra, hogy a szervezet emelni fogja az irányadó európai rátát, így reagálva az immár tartósan magas inflációra. A Raiffeisen elemzői szerint a portugál kockázat sem bántja már az eurót, mivel a befektetők beárazták az európai mentőcsomagot, miközben a fertőzés kockázatának csökkenését mutatják a spanyol kötvényhozamok és CDS-ek.
A svájci frank tekintetében is rózsás a kép: az alpesi devizáért jelenleg mindössze 205,72 forintot adnak, míg tegnap még 206,36 forinton zárt az árfolyam. a mai átlagos árfolyam 206,09 forint és úgy tűnik, hogy a hazai deviza a közeljövőben is tartja majd a szintet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!