2011. február 15., kedd

Melyik bankot utáljuk a legjobban? Kiderült!

vg.hu l 2011.02.15.
2010 IV. negyedévében a Felügyelethez összesen 1 994 fogyasztói beadvány érkezett, mely az előző negyedévinél 13,7 százalékkal, az előző év azonos időszakában regisztráltnál pedig 27,1 százalékkal kevesebb - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
Az előző év utolsó negyedévében az összes szektor tekintetében javulást tapasztalható mindkét viszonyítási időszakhoz mérten. A pénzpiaci, a tőkepiaci és a pénztári beadványoknál továbbra is megfigyelhető a folyamatosan csökkenő tendencia – közölte a PSZÁF.

2010. IV. negyedévben a pénz- és tőkepiaci beadványok közel kétharmada (64,3 százalék) – a korábbi negyedévekhez hasonlóan – a hitelezéssel volt kapcsolatos. Az előző negyedévhez viszonyítva az összesített beadványszám csökkenést mutat, de ezen belül a devizaalapú személyi kölcsönöknél és a folyószámlahiteleknél mintegy 20  százalékos növekedés tapasztalható, ugyanakkor hasonló mértékben csökkent a lakáshitelekkel összefüggő ügyek száma. Mind a jelzálog alapú szabad felhasználású, mind a lakáscélú ingatlanfedezet mellett nyújtott hitelekre vonatkozó fogyasztói beadványokon belül megfigyelhető, hogy a devizaalapú és a forintalapú konstrukciókkal kapcsolatos bejelentések egymáshoz viszonyított aránya egyre inkább eltolódik az utóbbiak felé, ez kétségkívül összefüggésben van azzal, hogy az új szerződéseket már túlnyomórészt forintalapon kötik.
Piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok – a múlt negyedévhez hasonlóan – a Credigen Bank Zrt.-re, a Budapest Bank Nyrt.-re, valamint a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepére.
közel kétezer panaszPiaci részesedéséhez mérten csekély számú beadvány érkezett az MKB Bank Zrt.-re, az UniCredit Bank Hungary Zrt.-re, illetve a K&H Bank Zrt.-re.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményedet, vagy ha kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel!